Badkamerspiegel: waar moet je op letten bij het kopen

Badkamerspiegel

Hoewel de badkamer in appartementen en woningen qua maatvoering een ondergeschikte rol speelt ten opzichte van de keuken en woonkamer, heeft de badkamer een heel bijzondere betekenis. Omdat deze kamer voor veel mensen een persoonlijke oase van welzijn is, waar ze nieuwe kracht kunnen putten voor het dagelijks leven.

De meubelkeuze voor de badkamer is uiterst belangrijk voor een zo hoog mogelijke feel-good factor. Omdat het echter relatief moeilijk is voor consumenten die deze kamer willen herinrichten om alle benodigde onderdelen zelf te verzamelen, kiezen velen ervoor om een ​​complete badkamerset aan te schaffen. Het voordeel van deze sets is dat de meubels en accessoires, soms ook de tegels, qua kleur en stijl op elkaar zijn afgestemd.

De kroon op het werk: de badkamerspiegel

Ten slotte heeft de consument ook de juiste badkamerspiegel nodig, die hij eenvoudig online bij de fabrikant kan kopen. Dit moet natuurlijk zo harmonieus mogelijk opgaan in de rest van de uitrusting. Daarom bieden veel fabrikanten de mogelijkheid om de badkamerspiegel aan te passen – afgestemd op de individuele behoeften van de koper. Maar omdat de selectie van verschillende modellen zo groot is, moeten geïnteresseerde klanten een paar aspecten overwegen voordat ze uiteindelijk een specifiek model kiezen.

Wat belangrijk is als het om de badkamerspiegel gaat

Badkamerspiegels moeten bijzonder robuust zijn, omdat ze – anders dan spiegels in bijvoorbeeld slaapkamers – voortdurend worden blootgesteld aan vocht. De lijsten van de spiegels moeten daarom gemaakt zijn van materialen die niet worden aangetast door vocht. Hetzelfde geldt voor de verlichting. Want veel consumenten kiezen steeds vaker voor verlichte badkamerspiegels, waarbij spiegels met LED-verlichting meestal de eerste keuze zijn.

Geïnteresseerden moeten ook letten op hoe de spiegel moet worden gemonteerd. Want terwijl veel modellen met behulp van pluggen en schroeven direct aan de muur worden gemonteerd, zijn andere uitgerust met een speciale beugel voor bevestiging. Het is ook niet minder belangrijk dat de spiegel gemakkelijk schoon te maken is. Niets is immers erger dan wanneer de badkamerspiegel vol strepen en strepen zit. En last but not least, de spiegel moet zo worden gedimensioneerd dat deze perfect is afgestemd op de grootte van de badkamer. Want een veel te kleine spiegel staat net zo misplaatst in een grote badkamer voor het hele gezin als een te grote spiegel in een kleine eenpersoonsbadkamer.

De badkamerspiegel – een trendproduct?

Net als bij tegels voor bijvoorbeeld de badkamer zijn er ook nieuwe modetrends voor spiegels met regelmatige afstanden. Als u vóór de aankoop op de hoogte wilt blijven van de nieuwste trends, zodat u uw appartement of huis zo modern mogelijk kunt inrichten, kunt u zich informeren over de momenteel populaire stukken op meubelbeurzen of hun reportages. Zo presenteren jaarlijks meer dan 800 exposanten de actuele badkamertrends op een tegel- en badkamerbeurs in Bologna.

Badkamerspiegel: waar moet je op letten bij het kopen
Schuiven naar boven