5 redenen waarom business intelligence (BI) de toekomst is voor bedrijven

BEdrijf

Vandaag leven we in het tijdperk van de technologie. Zoekmachines en sociale media weten bijna meer over ons dan onze vrienden en familie. Met name bedrijven gebruiken persoonsgegevens om onze beslissingen over reisroutes, kleding of aankopen te beïnvloeden. Internet of Things, Big Data, Artificial Intelligence, Deep Learning, Virtual Reality en Augmented Reality zijn termen die onderdeel zijn geworden van ons leven.

Bedrijven profiteren van onze informatie, die beschikbaar is in verschillende databases. Het enige dat ze nodig hebben om hiervan te profiteren, is expertise, een kader en een creatieve ondernemersgeest. Business Intelligence, verschillende tools en methoden kunnen dus worden gebruikt om relevante informatie door te geven aan managers, die deze kunnen gebruiken om succes te behalen. “Kennis is macht”, maar bij een grote hoeveelheid informatie is een specialist nodig om de hoogwaardige data op orde te krijgen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de vraag naar business intelligence software specialisten en analisten flink is gegroeid. Ook kleinere bedrijven investeren steeds vaker in BI-specialisten en software.

Data gericht inzetten – onmisbaar tegenwoordig

In tegenstelling tot grotere bedrijven is er bij veel kleinere bedrijven nog veel ruimte voor verbetering als het gaat om de integratie van BI in bedrijfsprocessen. Dit komt vooral door een gebrek aan begrip van business intelligence en de mogelijke impact op de ROI. Maar dit zal in de loop der jaren veranderen, omdat de invloed van BI in kleine bedrijven aanzienlijk zal toenemen. Hieronder 5 redenen waarom business intelligence tegenwoordig en in de toekomst bijna onmisbaar is voor bedrijven.

Business Intelligence verhoogt de productiviteit

Gegevensverzameling binnen organisaties gebeurt vaak handmatig: de informatie wordt verzameld, geanalyseerd en samengevat en toegelicht in een rapport voor specifieke medewerkers van het bedrijf. Dit is echter zeer tijdrovend, zeker voor kleinere bedrijven, omdat ze meestal slechts een lagere personeelscapaciteit hebben. Om tijd en middelen te besparen, zijn er handige BI-tools die het ophalen en rapporteren van gegevens een stuk eenvoudiger maken. Hierdoor kunnen medewerkers zich concentreren op hun essentiële taken.

Business Intelligence ondersteunt bedrijven bij het behalen van hun doelen

Het is niet ongebruikelijk dat bedrijven doelen stellen voor projecten die haalbaar zijn en uiteindelijk niet worden gerealiseerd. Hierbij speelt de BI-specialist een belangrijke rol. Het zorgt ervoor dat de benodigde informatie kan worden gevolgd en toegankelijk wordt gemaakt voor degenen die die gegevens op een bepaald moment moeten verwerken. BI ondersteunt het bedrijf bij het behalen van haar doelstellingen. Het legt de juiste aanknopingspunten, vermijdt fouten die in het verleden vaak zijn gemaakt en zorgt ervoor dat projecten slagen.

Business Intelligence heeft een positieve impact op ROI

BI kan een positieve invloed hebben op de ROI van een organisatie door betere strategische afstemming, snellere rapportage, lagere operationele en/of overheadkosten, onbeperkte toegang tot gegevens en informatie van betere kwaliteit. Daarnaast zijn besluiten op basis van feiten en accurate data financieel minder riskant.

Met business intelligence kan informatie worden verzameld en prognoses worden gemaakt

Een van de belangrijkste voordelen van BI is dat u specifieke gegevens kunt identificeren, er kennis van kunt nemen en er actie op kunt ondernemen. Zo kunnen bijvoorbeeld actuele trends in consumentengedrag worden geanalyseerd. Zodra een bedrijf begrijpt wat zijn klanten kopen, kan het die informatie in zijn voordeel gebruiken. In dit geval producten ontwikkelen die precies zijn afgestemd op de marktvraag.

Processen kunnen worden geoptimaliseerd met Business Intelligence

Als het gaat om het optimaliseren van de verschillende processen van het bedrijf, is business intelligence onmisbaar. Doordat alle data gestroomlijnd is, zijn processen transparanter en kunnen punten/gebieden voor verbetering gemakkelijk worden geïdentificeerd.

5 redenen waarom business intelligence (BI) de toekomst is voor bedrijven
Schuiven naar boven