10 regels voor het stijlvol dragen van horloges

Horloge

Horloges zijn een populair accessoire. Mannen en vrouwen dragen de uurwerken niet alleen als nuttig gebruiksvoorwerp, maar ook als sieraad. Sommigen maken echter sneller een fout dan ze zouden willen. Omdat etiquette en goede smaak bepalen hoe een horloge gedragen moet worden. Niet iedereen houdt zich eraan en krijgt, afhankelijk van de gelegenheid, denigrerende blikken. De tien belangrijkste horlogeregels zijn helemaal niet moeilijk, zoals blijkt uit de antwoorden op veelgestelde vragen

Hoe wordt een horloge gedragen?

De eerste regel is een van de belangrijkste: het horloge zit ongeveer een duimbreedte boven de palm van je hand op polshoogte. Mannen dragen hun accessoire nauwsluitend, maar niet te strak. Met een beetje moeite zou de pink achter de klok moeten passen. Dames kunnen een horloge als sieraad wat losser dragen, maar niet te laag. Hoe meer het polshorloge op een unisex- of herenhorloge lijkt, hoe meer dezelfde regels gelden als voor heren. Aan de andere kant zijn loshangende horloges die steeds onder de mouw uitglijden niet populair bij beide seksen.

Hoe groot kan een horloge zijn?

Ook belangrijk is de vraag hoe groot het horloge mag zijn. Hetzelfde geldt voor mannen en vrouwen: te groot ziet er pretentieus uit. Het accessoire mag niet te opvallend zijn. Vooral vrouwen en mannen met een smalle pols moeten daarom letten op de maat van het horloge. Als richtlijn geldt de 18-40 regel: bij een maximale polsomtrek van 18 cm mag het horloge niet groter zijn dan 40 mm in diameter.

Welke kleur kan het horloge zijn?

De meeste horloges zijn zilver- of goudkleurig. Beide tinten zijn prima als het horloge past bij de rest van de sieraden. Zo zijn gouden horloges in combinatie met zilveren ringen of zilveren horloges met een gouden ketting taboe. De dames en heren van de wereld dragen een uniforme decoratieve kleur die alleen wordt onderbroken door accenten. Leren banden en wijzerplaten en wijzers in onopvallende lichte of donkere tinten zijn daarom bijzonder stijlvol. Heel belangrijk: hoe kleurrijker het horloge, hoe meer het thuishoort in de vrijetijdssector!

Leren armband of metalen armband?

De armband moet harmonieus passen bij de rest van de outfit. Metalen armbanden zijn makkelijker te combineren met sieraden en kleding, maar vallen meer op. Leren armbanden zijn gereserveerder en daarom ideaal om te verschijnen bij formele gelegenheden. Beide soorten armbanden zijn echter toegestaan.

Welk horloge past bij welke gelegenheid?

Er is een duidelijke regel voor officiële gelegenheden: hoe formeler of zakelijker een afspraak is, hoe gereserveerder het horloge moet zijn. Een eenvoudig polshorloge met weinig herkenbare functies en een discrete armband zijn geschikt. In de zakenwereld zijn zogenaamde “dressers” of “dress watches” de juiste keuze. Hoe sportiever het horloge is en hoe meer functies het heeft, hoe meer het thuishoort in de vrije tijd. Aviator horloges en sporthorloges zijn bijvoorbeeld ideaal in combinatie met vrijetijdskleding.

Moeten horloges rond zijn of kunnen ze ook vierkant zijn?

Duidelijk antwoord: Beide zijn toegestaan. Vierkante horloges zien er echter soms een beetje atypisch uit voor mannen, vooral als het accessoire smal is. Dit kan de ander irriteren. Het is echter geen schending van de “horloge-etiquette”.

Hoort het horloge op de linker- of rechterarm?

Op de vraag aan welke arm het horloge moet worden gedragen, is er ook een duidelijk antwoord: aan de zwakkere kant. Meestal is dit de linkerarm. Reden: Deze persoon is minder in actie en het horloge is daardoor niet zo aanwezig in het gezichtsveld van de andere mensen. Rechtshandige mensen met een horloge om hun rechterpols brengen het onvermijdelijk vaker onder de ogen van de aanwezigen. Linkshandige mensen zouden echter ook de linkerkant moeten kiezen, aangezien de meerderheid van de mensen verwacht dat deze kant de kant van het horloge is.

Kun je een luxe horloge openlijk dragen?

Een horloge is een belangrijk accessoire en een waardevol item. Veel mensen verwarren het dragen van een duur horloge in stijl echter met pronken. Verfijnde dames en heren oefenen understatement uit. Ze dragen hun dure merkhorloge maar laten het niet zien en volgen de regels over de juiste pasvorm van het horloge en de combinatie met andere accessoires. Maak je geen zorgen: mensen met stijl weten een duur horloge te herkennen en te waarderen. Een expliciete opmerking is niet nodig en lijkt opdringerig.

Is een smartwatch toegestaan ​​als polshorloge?

Smartwatches zijn een nieuw fenomeen, dus er is geen vaste etiquette om hen heen. Een dergelijk accessoire is niet verboden. Het horloge moet echter wel passen bij de gelegenheid en de outfit van de drager. Plastic polsbandjes die er goedkoop uitzien of gekleurde horloges zijn net zo ongepast buiten de vrijetijdssector als het constant “spelen” met de functies van de smartwatch.

Kan een horloge een statement worden?

Duidelijk ja! Een horloge is een accessoire en moet de persoonlijkheid van de drager onderstrepen. Vooral een horloge kan dus een middel zijn om een ​​te verwachten te conservatieve outfit te doorbreken en een persoonlijke touch te tonen. Er kunnen echter negatieve reacties optreden. Hoe minder formeel de gelegenheid, hoe groter de kans dat horloges alle etiquetteregels overtreden. Want een horloge is in de eerste plaats een accessoire en dit moet accenten zetten en je persoonlijke stijl onderstrepen.

Een mooi voorbeeld van een statement is bijvoorbeeld een houten horloge.

10 regels voor het stijlvol dragen van horloges
Schuiven naar boven